Zabrana ulaska u Austriju

Naša advokatska kancelarija uspešno zastupa klijente u postupcima ukidanja (brisanja) zabrana ulaska u Austriju i ostale zemlje Šengenskog prostora.

Najčešći razlog izricanja zabrane ulaska u Austriju je prekoračenje dužine dozvoljenog boravka (90 dana turističke posete). Čest slučaj je i da naši državljani budu zatečeni da rade „na crno“. Takođe, neretko se desi da osuđenima za neko krivično delo uz zatvorsku kaznu bude određeno i proterivanje iz Austrije. (zabrana ulaska u Austriju).

Posebno ističemo i to da je važećim Zakonom o prebivalištu i boravištu građana Republike Srbije propisana obaveza prijave privremenog boravka u inostranstvu, ukoliko je planiran boravak duži od 90 dana, te obaveza prijave povratka u Republiku Srbiju. U suprotnom, licu koje ostane u inostranstvu duže od 90 dana, ne samo da će biti izrečena zabrana ulaska u zemlje Šengen zone, nego će time načiniti i prekršaj u Republici Srbiji, usled čega mu može biti izrečena novčana kazna od 10.000-50.000 dinara.

Kada lice boravi u inostranstvu duže od dozvoljenog perioda i odluči se da napusti zemlju Šengena u kojoj boravi, zabrana će mu biti izrečena na graničnom prelazu pri izlasku iz Šengen-zone i automatski će biti upisan u jednistveni Šengenski informacioni sistem (tzv. „SIS“). Period na koji će mu zabrana biti izrečena zavisi od toga koliko je prekoračio dužinu dozvoljenog boravka u inostranstvu, da li je u inostranstvu radio „na crno“ ili je učinio neko drugo krivično delo.

U svakom slučaju, postoje propisani uslovi kada je moguće ukidanje/brisanje zabrane ulaska u Šengen zonu, skraćenje perioda njenog važenja ili prostorno ograničenje (npr. na samo jednu zemlju. a to je najčešće zemlja koja je izdala zabranu, dok bi zabrana prestala da važi za ostale zemlje Šengen zone).

Dakle, ako imate sličan problem, predlažemo Vam da se obratite našoj kancelariji. Saslušaćemo Vaš problem i poučiti Vas o Vašim pravima. Ukoliko procenimo da za to ima osnova, zastupaćemo Vas pred nadležnim organima Republike Austrije sa kojima imamo uspešno razvijenu saradnju. (zarana ulaska u Austriju)

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *