Pribavljanje izvoda iz matičnih knjiga, apostil pečata i prepisa u Srbiji i Crnoj Gori

Izvodi iz matičnih knjiga

Naša advokatska kancelarija zastupa klijente u postupcima izdavanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih. Izvodi se izdaju na domaćem ili međunarodnom obrascu. Takođe, zastupamo klijente u postupcima upisa činjenica rođenja, razvoda i smrti u matičnim knjigama u Srbiji i Crnoj Gori.

Apostil pečat

Naša advokatska kancelarija se bavi i postupcima pribavljanja apostil pečata od nadležnog organa u Srbiji i Crnoj Gori. Ova vrsta overe je potrebna ukoliko dokument (presudu, rešenje, overeno punomoćje, i sl) organa iz Srbije ili Crne Gore želite da koristite u inostranstvu. Apostil pečat nije potrebno pribavljati za one zemlje sa kojima Srbija i Crna Gora imaju bilateralni ugovor o međusobnom oslobađaju javnih isprava od legalizacije.

Pribavljanje prepisa

Osim navedenog, zastupamo klijente u postupcima pribavljanja prepisa ugovora, rešenja, presuda i dr. akata. Ukoliko ste Vaš primerak izgubili ili Vam je iz nekog razloga potreban još jedan primerak, brzo i lako ćemo izvaditi prepis navedenog akta i poslati Vam ga na željenu adresu, po dogovoru.

Dolazak u Srbiju ili Crnu Goru radi realizacije ovakvih postupaka nije potreban, te ne morate da odlažete svoje redovne obaveze.

Za sve informacije možete da nas kontaktirate putem tel: +381 66 94 111 98 ili +381 66 55 00 303 (whatsapp i viber), e-mail adresa: office@zivkovicdakic.rs